Els nous vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona. Foto: Ajuntament de Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona compta des d’aquesta setmana amb vuit nous vehicles híbrids per a les tasques de patrullatge. Els cotxes presentats dilluns arriben amb gairebé mig any de retard per problemes amb el subministrament dels components del sistema tecnològic que porten incorporat, que facilita la realització de gestions telemàtiques com la comprovació d’antecedents, entre altres. Segons ha pogut saber Línia Nord, aquestes dificultats en la distribució també haurien retardat l’arribada de la nova furgoneta de la unitat Omega, que ja ha estat adquirida, però que la previsió és que no estigui disponible abans del juny.

“La incorporació d’aquests vehicles permet renovar parcialment el parc mòbil del cos policial de la nostra ciutat, una necessitat que des del govern municipal considerem prioritària”, assenyalava dilluns en la presentació en societat dels nous cotxes l’alcalde Rubén Guijarro, que ja va avançar que l’aprovació definitiva del pressupost permetrà adquirir-ne set més de les mateixes característiques abans d’acabar aquest 2022.

Entre les diferents novetats que incorporen aquests vehicles destaca la inclusió d’un codi QR logotipat en el lateral posterior que si s’escaneja connecta el ciutadà directament amb la centraleta telefònica de la Guàrdia Urbana. L’adquisició dels cotxes ha suposat una inversió de més de mig milió d’euros i s’ha fet mitjançant un acord de rènting de quatre anys de durada.

Aquesta presentació arriba només uns dies després que l’exbatlle i líder del PP, Xavier García Albiol, denunciés a través de les xarxes l’estat de degradació en el qual es troben algun dels vehicles del cos policial. Precisament, la contractació dels nous cotxes va ser impulsada durant el mandat del popular abans de la moció de censura que el va fer fora de l’alcaldia.

Per altra banda, el consistori ha aprovat aquesta setmana l’oferta per ampliar la plantilla del cos amb 21 noves places.