Regidors i alcalde Tiana

Els regidors de Junts per Tiana amb el nou batlle Isaac Salvatierra. Foto: Junts

L’Ajuntament de Tiana ja ha presentat la composició del nou govern encapçalat per l’alcalde Isaac Salvatierra. El flamant cartipàs permet al PSC recuperar les dues tinences d’alcaldia que va perdre amb la seva sortida de l’executiu liderat aleshores per la republicana Marta Martorell.

Amb la nova organització, Salvatierra assumeix les àrees de govern obert, educació, seguretat i impuls econòmic. Com a primer tinent d’alcaldia, el líder socialista Albert Sales recupera el control de la cartera de transició energètica, Agenda 2030 i esports, departaments que ja ha liderat durant diversos mesos aquest mandat. La regidora de Junts per Tiana Susanna Capell agafa la segona tinença i la direcció de drets socials i feminisme i el seu company a la formació Jordi Marí s’erigeix com el nou tercer tinent i s’encarregarà de les àrees de comerç, habitatge i accessibilitat. L’última de les tinences recau en mans de l’altre regidor del PSC Antonio Sánchez, que gestionarà el departament d’hisenda i personal.

Les regidores de Junts per Tiana Cristina Comas i Núria Amado agafen el relleu d’ERC al capdavant de cultura i patrimoni i d’urbanisme sostenible i espai públic, respectivament.

Primer refrec amb l’oposició

La calma entre el nou govern i l’oposició no ha durat ni dues setmanes. El grup d’ERC denunciava divendres passat que l’executiu havia “vulnerat” el seu dret a la participació per no haver convocat les comissions informatives del Ple de maig. A la denúncia s’hi sumava la regidora no adscrita Marta Guàrdia, que sembla mantenir les confiances teixides amb els republicans ara a l’oposició. Des del consistori van esclarir que el motiu del retard va ser que la secretària municipal estava de vacances i van convocar dimarts en compensació una Junta de Portaveus per explicar els temes de l’ordre del dia.