Retallen el 50% del pressupost destinat a entitats juvenils

Vadejoves neix a Badalona l’ any 1997 com a projecte de dinamització juvenil a través de sis serveis descentralitzats, situats als diferents barris de la ciutat.

Des de llavors i fins ara, han estat les entitats i associacions vinculades als diferents barris les que, comptant amb notable experiència en el treball socioeducatiu amb el col.lectiu de joves, han gestionat el Vadejoves.

En aquest sentit, gràcies als diferents projectes que acullen els casals de joves arreu de la ciutat en aquests quinze anys s’han potenciat i desenvolupat diferents inquietuds com són la música, l’art, el teatre, la pintura, l’aprenentatge d’idiomes, espai solidari de troabda, espai d’integració a nouvinguts, discapacitats o joves en perill d’exclusió social, entre moltes altres i infinites iniciatives.

Al setembre del passat 2011 les entitats juvenils de Badalona, les que gestionen Vadejoves, van iniciar un procés de negociació amb l’Ajuntament de la ciutat per tal d’arribar a l’acord d’un nou model de gestió d’aquests casals.

LA DECISIÓ DE L’AJUNTAMENT

Mesos i mesos de negociacions i reunions entre les dues parts per acordar l’esmentat nou model de gestió i finament l’Ajuntament ha pres una decisió unilateralment.

La Regidoria de Joventut ha decidit el tancament parcial dels serveis que s’ofereixen en tres dels casals badalonins i el total tancament dels altres tres casals restants. A més, han retallat un 50 per cent el la partida pressupostària destinada a aquestes associacions, oferint en un concurs públic la gestió d’aquestes i per tant, donant peu a l’entrada d’empreses en l’esmentada gestió.

10 EUROS PER JOVE BADALONÍ

A Badalona, la tercera ciutat més poblada de Catalunya amb una població aproximada de 250.000 habitants, es destina únicament un 0,3 per cent del pressupost municipal a l’àmbit de la joventut; és a dir, s’inverteixen per cada jove uns 10 euros a l’any. Davant aquesta realitat, les entitats juvenils de la ciutat consideren que “les polítiques de joventut haurien de ser contemplades amb més consideració”; per tant, tenint en compte que les entitats compromeses en la gestió dels casals de joves de Badalona han esgotat les vies de construcció i diàleg d’un projecte juvenil comú amb la Regidoria de Joventut i vers l’actitut del Regidor, “de clara indiferència i de mostra d’autoritarisme respecte a la moció aprovada al ple municipal”, les entitats juvenils de Badalona afirment contundentment que continuaran “lluitant per uns casals de joves oberts i dignes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram