La nau del Canyadó on es fan festes il·legals. Foto: Jordi Pujolar /ACN

L’Ajuntament de Badalona ha reclamat el desallotjament d’una nau ocupada al barri del Canyadó on es fan festes il·legals. El punt d’inflexió es va produir el passat cap de setmana, quan es van reunir mig centenar de persones a les instal·lacions, que són propietat del Banc Santander.

Esperonat per les queixes dels veïns de la zona, el consistori ja ha activat mesures de disciplina urbanística per intentar posar fi a la problemàtica i també ha demanat a la propietat que posi en marxa els tràmits legals necessaris per regularitzar la situació de la nau, un “pas imprescindible” per evitar que s’hi tornin a organitzar festes.

La nau s’ubica al carrer Corders, a tocar de la riera del Canyadó, i a pocs carrers d’aquest petit espai industrial hi ha tres centres educatius i blocs de pisos. L’Ajuntament té constància de l’okupació de l’espai des del mes de maig de 2021: “Des de l’estiu passat hi ha problemes, amb molèsties als veïns”, apunta l’alcalde Rubén Guijarro en declaracions a l’ACN.

Durant aquests darrers mesos s’han fet diferents intervencions policials i s’ha aixecat acte de les festes que s’hi ha fet, però l’activitat no cessa. De fet, la del darrer cap de setmana “potser ha estat la més gran”, ha detallat Guijarro. Per evitar nous episodis com aquests, l’Ajuntament demana a la propietat que s’hi impliqui per impedir que els impulsors de les ‘raves’ tornin a entrar.