Un centenar de persones van concentrar-se el passat abril per protestar per l’obertura d’un bingo a Llefià. Foto: @rotrenado

L’Ajuntament de Badalona impulsarà l’aplicació d’una moratòria en l’atorgament de noves llicències per a sales joc i d’apostes a la ciutat. Així ho va confirmar dimecres el consistori, que ja ha anunciat la seva intenció de portar la proposta al pròxim Ple municipal del mes de juliol. Aquesta mesura permetrà frenar la instal·lació de nous establiments, però no servirà per aturar l’obertura del polèmic bingo al barri de Llefià.

Segons apunta el govern local en un comunicat, l’objectiu d’aquesta suspensió de llicències és poder comptar amb tot un any per fer un “replantejament” sobre la “implantació i ordenació” dels locals d’apostes al municipi. En aquest sentit, el consistori esclareix que la mesura no només afecta la concessió de permisos per a nous establiments, sinó que també s’aplica en obres “destinades a l’obertura o ampliació” de locals amb aquesta finalitat.

Tanmateix, la moratòria no servirà per evitar la polèmica obertura d’un bingo a Llefià, que ha encès totes les alarmes entre el veïnat i que ha estat motiu de diverses protestes en els últims mesos. Fonts municipals detallen que la mesura no és aplicable en aquest cas perquè no té caràcter “retroactiu”, de manera que no pot afectar a llicències que ja han estat atorgades.