contenidor orgànica

L’obertura dels contenidors funciona amb una targeta. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Montgat ha impulsat una campanya de conscienciació sobre el reciclatge. Aquesta iniciativa té diferents objectius dintre d’una mateixa finalitat. Segons dades del consistori, el 77% dels veïns estan fent un bon ús del nou sistema d’obertura de contenidors implantat al municipi. La resta, encara no té la targeta que permet aquesta obertura o no s’ha descarregat l’aplicació mòbil que permet aquest procés, anomenada Citiwaste.

El que volen, per tant, és incrementar el percentatge de montgatins que en fan ús i per aconseguir-ho, dues educadores ambientals estaran a peu de carrer fins al 6 de maig per sensibilitzar i resoldre els dubtes que pugui tenir la població. També repartiran targetes lectores als veïns que encara no les tinguin, i explicaran la importància d’utilitzar el nou sistema d’obertura de contenidors als veïns que ja tenen la targeta lectora però encara no l’han utilitzada. Les persones que ho desitgin també podran traslladar queixes i suggeriments sobre el nou sistema.

Una altra de les qüestions que preocupen a Montgat en matèria de reciclatge són els actes incívics que els usuaris estan fent als contenidors. En aquesta campanya també s’estan reforçant els sistemes de tancament dels contenidors per evitar que els puguin malmetre. L’Ajuntament també ha recordat que l’aplicació s’ha d’activar amb el codi de la carta que s’entrega amb la targeta lectora. A més d’obrir els contenidors, expliquen, també permet veure les aportacions de residus fetes o enviar incidències, entre d’altres.