pisos del Turó del Sastre

Promoció de pisos del Turó del Sastre. Foto: AMB

L’alcaldessa de Montgat, Mercè Marín, va assistir divendres passat a la signatura de l’acord de finançament de projectes de rehabilitació i promoció d’habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Concretament, es tracta de dos acords signats entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Conselleria de Territori de la Generalitat i el Consorci Metropolità de l’Habitatge.

Pel que fa a Montgat, l’aportació permetrà la construcció d’habitatge social assequible a les promocions de Turó del Sastre i a la Ronda 8 de març. “Per al municipi és molt important ser dins d’aquest pla”, explica l’alcaldessa, que assegura estar “encantada de la vida que arribin diners d’Europa, de Madrid o de Barcelona…”. “M’és igual, si serveix per millorar l’accés a l’habitatge dels montgatins”, afegeix en declaracions a Línia Nord. A més a més, els diners que l’Ajuntament pensava dedicar a aquestes promocions d’habitatges ara els podrà revertir per a altres qüestions. D’altra banda, l’acord signat també permetrà la rehabilitació d’edificis, per millorar-ne l’eficiència energètica i l’accessibilitat. “El personal de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania ha estat format per poder tramitar els ajuts dels propietaris que ho demanin”, explica l’alcaldessa Marín.

En general, el pla preveu que fins a l’any 2026 es rehabilitin a l’àrea metropolitana 13.650 habitatges en els quals viuen al voltant de 35.000 persones. A banda, suposarà la generació de 4.000 llocs de treball directes, segons ha declarat l’AMB.