Ajuntament Montgat

Façana principal de l’Ajuntament de Montgat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Montgat ha decidit no suspendre el polèmic procés de selecció de personal per a la corporació. En resposta a les peticions formals dels grups de l’oposició, l’executiu encapçalat per Andreu Absil apunta que el consistori “no pot fer res més que convocar les places”, ja que no fer-ho implicaria una “vulneració de la contractació temporal” per “caducitat de l’oferta pública”.

Sota aquest criteri, l’administració local decideix desestimar les sol·licituds que havien presentat des de l’oposició per aturar el procés, tal com també havia demanat CCOO en un comunicat. Des de la secció sindical acusen el consistori de no voler negociar amb el comitè d’empresa per adequar el procés de selecció vigent a la nova llei -tal com han fet altres ajuntaments- que estableix mesures urgents per a la reducció de la temporalitat del personal interí en les institucions públiques, que va entrar en vigor el passat 30 de desembre.

En el cas de Montgat, la situació és especialment delicada perquè entre els afectats que podrien perdre la feina hi ha persones en situació de precarietat, com un treballador que va denunciar un presumpte cas d’assetjament laboral i abús de poder.