El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va recórrer la província fa unes setmanes per presentar el Catàleg de Serveis 2014 i les diferents inversions que aquesta administració ofereix mitjançant el pla “Xarxa de governs locals 2012-2015”. Acompanyat del vicepresident tercer i responsable de Cooperació Local, Joaquim Ferrer, va presentar les novetats d’aquests instruments de suport al món local.

Salvador Esteve i Joaquim Ferrer van realitzar diverses sessions informatives als consells comarcals amb alcaldes, regidors i responsables municipals. Esteve va explicar que “el nou Catàleg de Serveis 2014 optimitza les línies d’assistència als governs locals i posa al seu abast 53,9 milions d’euros repartits en 217 recursos que volen donar resposta a les necessitats actuals”.

Un fet que va servir al president de la Diputació per recordar que, tot i que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) posi en perill les competències de les administracions locals, la seva voluntat és “continuar donant suport al món local des del respecte a l’autonomia local”. Aquesta llei comportarà segons Esteve que “els serveis als ciutadans seran més cars i més dolents”, el que “capgira l’esperit de la feina que fem des de la Diputació”. Per això, va recordar que mentre el Govern espanyol “s’entesta a recentralitzar” la Diputació treballa per “prestar als ciutadans uns serveis de qualitat”.

INVERSIONS A LA PROVÍNCIA

Els governs locals de la província de Barcelona han rebut diverses aportacions econòmiques per a inversions al territori. Una xifra que estava pactada mitjançant els diferents instruments de concertació del pla “Xarxa de governs locals 2012-2015”. El vicepresident tercer, Joaquim Ferrer, va comentar que la Diputació ha treballat “per buscar totes aquelles fórmules que legalment ens permeten ajudar els municipis”, ja que segons va dir són la seva “prioritat”.

Aquestes inversions provenen de les meses de concertació, el Catàleg de Serveis i els programes complementaris com el d’urgència social o suport a l’economia productiva local.

Recursos per a les persones

El Catàleg 2014 compta amb un pressupost total de 53,9 milions d’euros, dels quals 45,7 milions corresponen a recursos econòmics i 8,2 milions a recursos tècnics i materials. D’aquests, un 50% (28,8 milions d’euros) van destinats a l’Àrea d’Atenció a les persones, i   14 milions d’euros més a l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, tal com va explicar el vicepresident tercer.
Dels 217 recursos que ofereix el Catàleg de serveis, 111 són de tipus tècnic, i representen el percentatge més alt de l’oferta, amb un 51%. La resta són 58 recursos econòmics (27% del total) i 48 recursos materials (22% restant del total de l’oferta).
Joaquim Ferrer va recordar que “aquest any s’amplien les línies d’assistència en l’àmbit de govern local i de les tecnologies i els sistemes d’informació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram