Les termes remodelades ocupen més de 3.400 metres quadrats. Arxiu

Més de 4.000 persones han visitat durant aquestes festes de Nadal el nou espai arqueològic del Museu de Badalona. Des de la inauguració el passat 17 de desembre, molts curiosos s’han passejat per aquest espai de 3.400 metres quadrats que ens traslladen a la Baetulo romana. Durant les jornades de portes obertes han passat una mitjana de més de 300 persones diàriament.

El fet que fossin vacances per moltes famílies i que l’entrada fos gratuïta ha estat determinant pel perfil de visitant, una família badalonina que volia conèixer de prop com eren els banys en època romana, els carrers cèntrics de la ciutat, així com els edificis que s’aixecaven al voltant.

Tothom que l’hagi visitat ha estat testimoni no només d’una exposició de jaciments arqueològics de l’època romana, sinó que han sentit com trepitjaven un espai 100% museïtzat amb elements sonors i visuals acompanyats d’una il·luminació que aca- bava d’ambientar totes les termes i el decumanus.

El Museu de Badalona, continuarà ara la promoció per atraure els visitants de fora de la ciutat. Tot i així, a partir d’aquesta setmana la visita tindrà un preu de sis euros. L’entrada, però, inclou la visita de la Casa dels Dofins i els jardins de Quint Licini.

CREIX L’ARXIU DEL MUSEU

D’altra banda, aquesta setmana també hem conegut que el Museu de Badalona continua ampliant el seu arxiu gràcies a les donacions de moltes famílies badalonines. Segons fonts del mateix museu municipal, cada any reben de mitjana una cinquantena de do­nacions privades que engran­deixen el fons patrimonial de la ciutat. Aquests últims anys, a banda de fotografies antigues, objectes o vestits d’època, el museu està rebent un gran nombre d’electrodomèstics de la dècada dels 50 i 60. El director del Museu de Badalona, Joan Mayné, ha explicat que algunes de les donacions no s’han pogut acceptar perquè el museu té un espai “limitat”. Amb tot, Mayné ha parlat de televisors, transistors i altres aparells electrònics de gran valor històric.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram