La campanya es va presentar la setmana passada. Foto: Augusto Magaña

La campanya de micromecenatge per als veïns de l’edifici Venus ha recaptat més de 2.000 euros en només una setmana. El projecte Objectiu Venus compta, de moment, amb 67 cofinançadors i té encara un mes per a arribar al seu objectiu mínim de 12.800 euros.

Un grup de veïns i veïnes d’aquest bloc de La Mina va presentar aquesta iniciativa fa una setmana, amb l’objectiu de recaptar fons per seguir amb la demanda judicial contra les administracions, a les quals acusen d’haver-les provocat danys i perjudicis per l’endarreriment en l’enderroc de l’edifici i el reallotjament dels afectats.

El micromecenatge s’està fent a través de la plataforma Goteo i té l’objectiu òptim d’aconseguir 17.800 euros, per poder fer també un peritatge de l’estat de l’edifici, el qual fa gairebé 20 anys que espera el seu enderrocament.

PROJECCIÓ I CINEFÒRUM
Mentrestant, els impulsors del projecte segueixen fent activitats per donar a conèixer la situació que viuen els veïns i les veïnes d’aquest edifici. Demà es projectarà a l’Espai Cultural Font de La Mina el documental 15 anys a Venus. L’activitat és gratuïta i comptarà amb la participació dels afectats i les afectades, així com amb la productora de la pel·lícula, la fotògrafa Mariona Giner.

El documental el van fer Giner i el fotògraf Sergi Pujolar l’any 2015, els quals es van passar un any i mig treballant a La Mina per conèixer la seva realitat.