Han estat el partit de l’oposició amb representació al Ple que menys s’ha desinflat. Els consola?
Com a ICV-EUiA no eren els resultats que esperàvem, però estem molt contents perquè han entrat 8 nous regidors d’esquerres (Guanyem i ERC), perquè nosaltres només hem perdut un regidor i perquè estem a les portes de tenir un govern clarament d’esquerres a la ciutat.

Vostè deia que podien convertir-se en la primera força de l’esquerra. Va pecar d’optimisme?
No, vaig pecar de no detectar que la primera força de l’esquerra seria Guanyem. Sí que vaig preveure la davallada del PSC, però no vaig augurar la irrupció de Guanyem. Però estic molt content perquè jo no tinc el virus del sectarisme d’alguns.

Està garantida la fi de l’etapa Albiol?
Si el PSC fa el que ha de fer, sí. Tots votarem la Dolors Sabater com a alcaldessa perquè és el que toca fer. I a partir d’aquí, cal emprendre negociacions per veure com es configura el nou govern d’acord amb un programa.

Parlant del PSC, el veu en el nou govern amb vostès, ERC i Guanyem?
En aquests moments, el que veig és que el PSC haurà de donar suport a la investidura de Dolors Sabater. Però després ja veurem què passarà. De fet, no els he sentit dir molt clarament si volen estar al govern o no. Dit això, jo no exclouré ningú del nou govern. Torno a dir: jo no tinc el virus del sectarisme d’alguns.

WhatsApp