L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Diversos grups municipals de l’oposició han reaccionat a l’anunci de l’acord entre l’Ajuntament de Badalona i la Sareb per a la cessió de 250 pisos ocupats il·legalment i d’altres de buits que el consistori llogarà a  200 euros al mes a famílies necessitades. Des del PSC i Badalona En Comú Podem reclamen “seriositat” a l’alcalde Xavier García Albiol i li recorden que el 2011 també va prometre que comptaria amb 70 habitatges socials que no es van poder desocupar.

“En quines condicions? Qui s’encarregarà de les obres que caldrà fer? A quin preu? Per quant temps? Qui ho gestionarà? Quin paper jugarà la mesa d’emergències? Com es desocuparan atenent que la realitat de l’ocupació a Badalona és gent que necessita un habitatge?”, es preguntava aquest dijous el regidor d’ERC Oriol Lladó a través de les xarxes socials.

Segons apuntava ahir Albiol, el pacte amb la Sareb és un “acord històric” per a la ciutat perquè, per primera vegada, es posarà a disposició de les famílies 256 pisos de lloguer social i es podrà dir a les “màfies” que es dediquen a ocupar pisos de manera il·legal i conflictiva que a Badalona “no tenen lloc”.