Vostès han protagonitzat una de les sorpreses de les eleccions. Estan satisfets pels resultats?
Estem molt satisfets, perquè passem de zero a tres regidors. I això, en política local, no és gens fàcil. Són uns resultats històrics.

Han superat CiU en nombre de vots i regidors. Quina lectura en fan?
Bé, suposo que molts votants que potser compartim s’han decantat per nosaltres perquè, a banda del factor del procés sobiranista, han valorat la nostra aposta més ambiciosa pels temes socials i la nostra posició clara respecte del govern del PP. Sabien que el vot per a nosaltres serviria per fer un govern alternatiu.

Vostè ja ha dit que sumaran pel canvi. Està garantit un govern d’esquerres?
Per nosaltres, sí. Ho vam dir la mateixa nit electoral i ho havíem dit durant tota la campanya. Ens posem a disposició de Guanyem, que és a qui li toca liderar-lo, perquè així sigui. No ha de ser difícil posar-nos d’acord amb ells i amb Iniciativa. Estic segur que Guanyem estarà a l’altura.

Quin paper hi jugarà el PSC?
Jo entenc que el PSC, per projecte i compromís amb la ciutat, farà el que calgui perquè Badalona funcioni. També hem de veure quin paper vol jugar-hi ell, si dins o fora del govern, i com ho entenem la resta. Nosaltres no tenim cap línia vermella. Es tracta de debatre-ho i valorar-ho. Però segur que garantirà la investidura i que el govern funcioni.

WhatsApp