Charo Porron, la infermera gestora de casos postcovid de l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma. Foto: FHES

L’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet ha començat a treballar per fer el seguiment dels pacients positius per coronavirus que han tingut seqüeles o complicacions després de passar la malaltia. El projecte -que s’està realitzant des de mitjans del mes de maig en estreta col·laboració amb els Centres d’Atenció Primària (CAP) del municipi dependents de l’Institut Català de la Salut- té l’objectiu d’assegurar que les persones afectades reben l’atenció adequada i evitar que hagin de fer “visites innecessàries” a algun especialista o metge de família.

La unitat funcional creada especialment per aquesta iniciativa compta amb una infermera especialitzada en la gestió de casos postcovid per tal de facilitar l’atenció i la valoració conjunta dels pacients que mantenen símptomes persistents de la malaltia. Tanmateix, aquest nou equip no només tractarà amb persones que ja es troben als seus respectius domicilis, sinó que també farà un treball de seguiment de tots aquells casos positius o bé acabats de donar d’alta del Servei d’Urgències de l’Hospital de l’Esperit Sant o bé que tinguin pendent els resultats de la prova PCR de detecció de la malaltia.

La intenció és col·laborar amb els metges de família detectar precoçment possibles anomalies i mantenir controlades totes aquelles persones que hagin tingut complicacions amb la covid-19. El Servei Català de la Salut impulsa aquests tipus de formats híbrids d’integració d’unitats en altres àmbits com el treball social o les entitats locals.