L’edifici de l’antic Escorxador, en l’actualitat. Redacció

Les obres de l’antic escorxador del barri de la Salut per convertir-lo en un equipament polivalent avancen per deixar-les encarrilades abans que s’acabi del mandat . Aquest edifici que data del 1927 i forma part del catàleg del patrimoni local compta amb un total de 6 pavellons, 2 dels quals, els més grans es convertiran en un casal d’avis amb un bar, aules i una gran sala d’actes. Tot això està previst que estigui enllestit abans del mes de maig perquè s’està treballant en base a una partida del Fons Estatal per l’Ocupació Local, que també s’encarrega d’arranjar uns jardinets que hi ha a l’exterior.

La resta de l’escorxador es dedicarà a sales d’assaig. Tot plegat gràcies al pou d’atac que es va fer al subsòl de l’edifici durant les obres de construcció de la L10 del metro. Es tracta de l’espai que va servir per fer entrar la tuneladora que va excavar el recorregut de la línia que l’Ajuntament ha decidit aprofitar. Un buit total de 1.500 metres quadrats amb els quals s’hi podrà encabir una setantena de sales d’assaig totalment insonoritzades. Precisament, el govern municipal està treballant en l’elaboració del plec de condicions perquè les constructures es poguin presentar a un concurs públic i es puguin licitar les obres de construcció de les sales d’assaig. Pel que fa a la part superior, s’hi construirà una sala de vidre per a concerts d’uns 400 metres quadrats que podrà servir d’espai de trobada dels grups musicals, on es podrà tocar i hi haurà servei de bar.

Les obres tenen un cost de 1,8 milions d’euros i serviran per dotar de més serveis al barri de la salut i a la vegada sufragar un deute històric amb els músics de Badalona que van haver d’emigrar de les antigues naus industrials del carrer indústria per la transformació del barri.

Segons fons del govern municipal, les obres de les sales d’assaig van “per llarg”. De moment, tal com ha explicat Mateu Chalmeta a Línia Badalona el govern vol acabar de definir usos i lligar el pressupost. Paral·lelament, ha explicat, es vol contactar amb els músics locals. Una tasca difícil, tenint en compte, que no hi ha cap associació local que pugui fer d’interlocutora amb el consistori. Per això, Cultura es reunirà primerament amb el Conservatori i l’Escola de Música.