El consistori els denega la gestió de les barres durant les Festes i imposa un horari d’oci nocturn

Les Festes de Maig d’enguany no estan rebent el suport que haurien de rebre per part del consistori. L’Ajuntament segueix amb dinàmiques restrictives que han arribat fins a la imposició d’una espècie de ‘toc de queda’ que controla l’oci nocturn o de la negativa a les entitats de col·locar les barres durant la Festa Major.

“Aquest ‘toc de queda’, fins les 12.30h, té per objectiu acabar amb l’oci nocturn de la ciutat, aquell oci que no és consumista, un oci alternatiu per a molts joves de Badalona i dut a terme per moltes entitats de la ciutat”, afirmen les Joventuts d’Esquerra.

En aquest escenari, les JERC denuncien “la privatització de la via pública i dels espais de lleure” afirmant que es tracta “d’una actitud menyspreable del govern que no té cap full de ruta més que fer política d’aparador”.

Des de l’Ajuntament es reitera constantment la voluntat d’escoltar als veïns i veïnes de la ciutat. “Caldria recorda-li que els joves també formen part d’aquest conjunt de ciutadans, però és evident que no mostra cap mena d’interès com hem vist recentment amb els pressupostos del consistori, on el jovent només rep el 0.24%“, apunten les JERC.

En aquesta mateixa línia, ICV-EUiA ha acusat al govern d’Albiol “d’oblidar el diàleg i apostar una vegada més per l’enfrontament entre la ciutadania”.

Per la seva part, el president del grup municipal del PSC, Jordi Serra, ha assegurat que aquest és “un exemple més de l’ofensiva que ha emprés el govern contra tot allò que no pot comprar ni controlar”. Serra ha defensat que “és un episodi més de la persecució de Garcia Albiol contra tota veu crítica i discrepant”.

Darrera una suposada voluntat d’harmonitzar la vida ciutadana, Carles Sagués, president del grup municipal, afirma que “s’amaga un ‘toque de queda’ més propi dels ja oblidats ‘sargentos chusqueros’ que d’un alcalde democràtic i un atac directe a una Festa Major Alternativa, plenament consolidada”.

Segons la Candidatura d’Unitat Popuplar (CUP) l’Alcalde ha pres aquesta decisió “fent servir unes ‘queixes’ d’un ‘amic’ que se suposa que viu a la Rambla, qui de fet és la regidora de Comerç, Rosa Bertran, molesta perquè no li agradava la música d’un concert organitzat el mes de juliol per Casals de Joves de Catalunya, el qual va obligar a acabar una hora abans de l’hora pactada”.

Les prohibicions de l’Alcalde interfereixen en algunes activitats ja previstes i, sobretot, afecten a les entitats organitzadores. L’exemple d’això és la negativa d’Albiol a que les entitats juvenils i el casal de Cuba gestionin les barres dels concerts de maig del Turó d’en Cartig, una reivindicació de les entitats que des de fa dos anys s’havia començat a fer realitat.

“Després que diferents persones de l’Ajuntament ens asseguressin que podríem repetir el projecte i de passar molts entrebancs, se’ns ha comunicat, a tres dies dels concerts, que no es peremetria muntar la barra”, asseguren des del Secretariat del Consell de Juventut de Badalona (CJBdn), un ens que aplega una trentena d’entitats.

Després d’haver comprat tot el material necessari i haver gestionat el personal, el consistori els ha comunicat que la gestió de les barres recaurà en una empresa esponsoritzadora de concerts.

Des del Consell denuncien la “privatització” de les Festes i creuen que la decisió ja estava presa amb anterioritat i que “no ens l’han comunicada fins que ja és tard”. A més, defensen que “és una decisió política, que nega la possibilitat de les entitats a obtenir uns ingressos per a la seva gestió i fer cohesió social i xarxa a la nostra ciutat, a qui el mateix Ajuntament ja ofega amb les diverses i recents retallades que està duent a terme”.

L’Ajuntament ha proposat a les entitats juvenils que col·laborin amb l’empresa privada en la gestió de les barres, una oferta que han rebutjat d’immediat pel “tracte rebut i pel desenvolupament poc clar del procés” i perquè creuen que és només “una estratègia de rentat de cara”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram