Els populars creuen innecessari pagar lloguers desorbitats i aposten per la reestructuració d’espais.

L’Ajuntament de Badalona ha decidit que no pagarà més lloguers desorbitats de locals a entitats privades de la ciutat. Segons el regidor de Participació, Miguel Jurado, les opcions que es donen són o bé demanar a aquestes entitats que es busquin un lloguers més barats o bé ocupar un edifici municipal.

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) ha optat per la primera opció, així com també ho ha fet la Fundació Internacional Olof Palme. Ambdues compartiran seu al carrer Marina amb un cost per l’Ajuntament de 1.700 euros. Fins ara, el lloguer del local de les dues entitats sumava un total de 7.000 euros (uns 3.500 euros per local).

Per altra banda, entitats com els Amics de la Salut, la Tertulia Flamenca i la Hermandad Rociera La Esperanza s’han acollit a la segona opció, és a dir, traslladar-se a un espai municipal. Ara per ara, cadascuna disposa d’una seu privada, el lloguer de la qual corre a càrrec de l’Ajuntament sumant 5.700 euros entre les tres.

Miguel Jurado ha assegurat que l’Ajuntament no té cap intenció de “deixar les entitats sense espai” però insisteix en que, tenint en compte els temps de crisi, “cal posar ordre perquè l’Ajuntament no pot anar regalant diners”.

WhatsAppEmail