L’alcaldessa Marta Martorell amb l’institut al fons. Foto: Aj. de Tiana

L’ampliació de l’Institut de Tiana serà una realitat el 2021. El consistori encapçalat per l’alcaldessa Marta Martorell ha arribat a un acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que aportarà 580.851 euros de la partida destinada al municipi dins del Programa d’Actuacions de Cohesió Territorial (PACTE), una iniciativa que compta amb un finançament d’uns 100 milions d’euros. La previsió és que les noves instal·lacions puguin estar operatives de cara al curs 2021-2022.

La inversió de l’AMB permetrà donar sortida a la principal reclamació de l’associació de pares i mares dels alumnes del centre, que demanaven poder tenir accés a una educació pública de qualitat fins als 18 anys sense haver de marxar a un altre municipi veí. En una carta oberta a tots els grups municipals, l’AMPA de l’institut demanava que s’implantessin passos concrets per aconseguir treure a concurs la redacció del projecte d’ampliació, que es va quedar en punt mort després que el govern municipal no aconseguís aprovar els pressupostos del 2020. Les famílies consideraven que no tirar endavant la iniciativa podia acabar eternitzant la solució temporal d’instal·lar mòduls prefabricats per pal·liar la demanda generada per la nova línia d’ESO.

L’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta per poder tirar endavant el projecte i ha volgut agrair a les persones que han lluitat per fer-lo realitat. Per la seva banda, el regidor de Junts per Tiana Isaac Salvatierra ha volgut remarcar que el ‘no’ als pressupostos mai ha estat un bloqueig per a l’ampliació.