Dos pacients a l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma. Foto: FHES

El nombre de morts a causa del coronavirus a Santa Coloma de Gramenet s’eleva a 17 persones. Segons han informat fonts de l’Hospital de l’Esperit Sant, la xifra de defuncions gairebé s’ha doblat en les últimes 24 hores i ja són 108 els casos positius confirmats al centre, 34 dels quals són membres del personal sanitari que es troben confinats als seus respectius domicilis.

Des que es va produir la primera mort per covid-19 dimecres de la setmana passada, el nombre de casos a l’Hospital de l’Esperit Sant no ha parat de créixer. Fonts del centre apunten que, malgrat que només hi ha 74 pacients ingressats que han donat positiu, aquesta xifra podria elevar-se considerablement en els propers dies a mesura que vagin sortint a la llum els resultats de les proves de detecció de la malaltia. Tanmateix, no tot són notícies negatives. En total, prop d’una cinquantena de persones infectades ja han superat la pandèmia i han estat donades d’alta.

Pel que fa al personal sanitari, 34 treballadors de les instal·lacions es troben confinats als seus domicilis després de donar positiu per coronavirus. A aquesta xifra cal sumar-hi les desenes de professionals del centre que han estat posats en quarantena preventiva després de tenir contacte directe amb alguna persona infectada, ja sigui pacient de l’hospital o un conegut o familiar. En aquest sentit, gairebé seixanta treballadors de l’Esperit Sant han pogut ja reincorporar-se al seu lloc de feina després de passar els dies indicats de quarantena.