Una voluntària d’una de les xarxes solidàries que han aflorat aquests dies. Foto: ACN

La iniciativa de suport veïnal de Badalona enceta la segona setmana de quarantena amb més de 250 voluntaris. La Xarxa Solidària que va néixer per ajudar a les persones vulnerables durant aquest període de confinament ja està gestionant una vintena de casos que requereixen serveis concrets i està dedicant esforços a la confecció de mascaretes de protecció per al personal sanitari i pels mateixos integrants de l’agrupació.

Segons han comunicat a través d’un vídeo a les xarxes socials, 22 dels més de 150 voluntaris adscrits ja estan realitzant serveis d’ajuda especials a persones vulnerables amb una situació familiar complexa que no els permet sortir a fer la compra o anar a la farmàcia. També hi ha una vintena de persones que estan confeccionant mascaretes de protecció per al personal sanitari que ho necessiti i pels voluntaris de la xarxa. A més a més, la iniciativa compta amb un equip de psicòlegs que preparen contingut pels perfils a les xarxes i que atenen qualsevol mena de consulta de forma gratuïta.

“Venen dies més difícils i molt durs i estem preparats per fer tot el que puguem. Si la dificultat és gran, la solidaritat de la gent de Badalona ho és més”, apunta Héctor Martínez, portaveu de la Xarxa Solidària. Segons explica Martínez, per a la realització d’aquests serveis hi ha un contacte “fluid” amb el consistori i el departament de Serveis Socials i s’està treballant per aconseguir certificats pels voluntaris que s’hagin de desplaçar per l’espai públic durant aquests dies de quarantena.