El govern va presentar un nou Consell de Prevenció i Seguretat. Foto: Ajuntament

Unes cinquanta persones s’han concentrat aquest dimarts a la plaça Antonio Machado per demanar més presència policial a La Salut per combatre el clima d’inseguretat que es viu al barri.

La mobilització va ser convocada per la recentment creada Plataforma Ciudadana de La Salut. El representant de l’entitat ha explicat a Línia Nord que fa un any que pateixen robatoris i amenaces per part d’un grup de joves que, fins a on ells han pogut esbrinar, ocupen pisos al barri.

El regidor de Seguretat, Rubén Guijarro, ha assegurat a Línia Nord que ja es van reunir fa una setmana amb les associacions de veïns afectades i que ja han destinat una Unitat de Servei Planificat amb quatre motoristes i un cap de la Guàrdia Urbana a la zona.

A més, aquest dimarts l’alcalde Álex Pastor i Guijarro s’han reunit amb les diverses associacions de veïns de la ciutat per presentar la creació del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana, un nou organisme de coordinació entre els cossos policials, el consistori i les entitats veïnals. Aquest consell es portarà per a la seva aprovació al pròxim Ple ordinari, que se celebrarà el 24 de setembre.