Barcelona Emplea

La voluntat de la companyia era seleccionar un centenar de candidats a cada parada del bus de Barcelona Emplea. Fotos cedides

Un bus va recórrer diversos municipis del Garraf, del Baix Llobregat i del Barcelonès per donar feina a 500 persones. Es tracta del projecte Barcelona Emplea de la companyia Clece, especialitzada en la prestació de serveis essencials, i que es va portar a terme del 8 al 12 de maig a quatre ciutats metropolitanes: l’Hospitalet (11 i 12 de maig), Martorell (10 de maig), Vallirana (9 de maig) i Sitges (8 de maig). “És un projecte pioner a Catalunya, estàvem molt il·lusionats”, reconeix Cristina Fernández, responsable de la ruta Barcelona Emplea.

La voluntat de la companyia era seleccionar un centenar de candidats a cada parada del bus de Barcelona Emplea, que pròximament s’incorporaran a treballar a l’empresa en diferents àmbits, com a personal de neteja, de manteniment, d’atenció a persones grans o amb mobilitat reduïda i de vigilants de seguretat, entre altres. Fernández detalla que al bus hi havia un equip de selecció de personal que va portar a terme les entrevistes als candidats. Uns candidats que es van inscriure a la iniciativa a través del telèfon 900 060 120 o del seu web oficial per obtenir cita prèvia, així com mitjançant els serveis de promoció econòmica de Sitges, Vallirana, l’Hospitalet i Martorell.

Parlem amb una de les candidates, Tania Bruceño, que va fer l’entrevista a Sitges. Ella va ser remesa al bus des de l’Ajuntament d’aquest municipi. “Al bus de Clece em van atendre molt bé”, celebra la Tania, que té experiència en els àmbits de la neteja i de la cura de gent gran.

Així i tot, Barcelona Emplea va atendre també persones que, de manera espontània, entraven al bus a fer entrevistes. A més, si es donava el cas que no es podia atendre algú per la gran afluència de gent, recollien les seves dades “per entrevistar-les en els pròxims dies”, tranquil·litza Fernández.

Aquest és el cas del Kevin Mateo, que és precisament un dels candidats espontanis que el dia 8 de maig es va apropar al bus quan feia la seva parada a Sitges. “Em van atendre molt bé, tot i no tenir cita prèvia”, agraeix el Kevin, que ha presentat candidatura com a treballador familiar.

Barcelona Emplea

Vessant social

Per altra banda, aquesta iniciativa ha tingut un vessant social, ja que Clece volia oferir oportunitats laborals a veïns i veïnes en situació vulnerable, com ara víctimes de violència masclista, migrants, persones en risc d’exclusió o amb diversitat funcional. “Volíem integrar al màxim persones amb necessitats de feina”, diu Rosa Llamas, re