Les obres per a la construcció de l’estació de cables submarins de Sant Adrià de Besòs. Foto: A.R.

Sant Adrià de Besòs serà la porta d’entrada de la fibra òptica d’alta capacitat del Mediterrani a Catalunya. Les obres de construcció de la primera estació internacional de cables submarins del territori català ja han començat en un dels extrems de la platja del Litoral i la previsió és que pugui ser una realitat durant el primer trimestre del 2022. Aquesta infraestructura impulsada per l’empresa catalana AFR-IX Telecom permetrà convertir Barcelona en la via d’enllaç més ràpida per connectar-se amb els Estats Units des del sud d’Europa, Àsia i Àfrica.

“Avui és un dia important perquè ens obrim al món i al Mediterrani. En la nova era digital, la competitivitat ja no només es mesura amb distància física, sinó que es fa amb bytes i amb la capacitat de connectar-se a les xarxes. Aquesta estació és una primera pedra per ajudar a desenvolupar aquesta zona de Sant Adrià amb la creació d’un nou districte digital”, ha assenyalat el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, en la presentació aquest dijous de l’inici de les obres, que haurien d’estar acabades a finals d’any. Puigneró ha detallat que la inversió inicial del govern català és de prop d’un milió d’euros i ha apuntat que aquest projecte podria permetre fer créixer el PIB de Catalunya entre un 2% i un 4% en quatre anys.

A l’acte també hi ha assistit l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, que ha remarcat la importància estratègica que té per a la ciutat poder concentrar en una mateixa zona el campus de la Universitat Politècnica de Catalunya, la nova estació de cables submarins i el futur Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau liderat per Màrius Rubiralta. “Sant Adrià necessita una oportunitat per millorar la seva activitat econòmica. No ens resignem a ser els especialistes en pobresa i en el món de la droga. Tenim greus problemàtiques socials, però també un gran potencial”, ha assegurat Callau, que confia que aquest nou projecte ajudi en la transformació d’aquesta zona limítrofa del litoral metropolità.

“El principal benefici d’aquest projecte és que ens posa al mapa de les estacions d’aterratge d’Europa. Això és com un aeroport: si tenim un punt d’aterratge, podem desembarcar passatgers i poden instal·lar-se aerolínies”, explicava Norman Albi, CEO d’AFR-IX Telecom, que afegia que ja han rebut l’interès de diverses empreses i que l’objectiu és ser una alternativa a les estacions de Marsella i Gènova.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram