Els veïns reclamen millores al carrer Juan Valera. Foto: Google Maps

L’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià-Gran Sol i l’Ajuntament donen per tancada la polèmica sobre la millora d’accessibilitat al barri, sorgida arran d’unes declaracions del regidor d’Espais Públics, Javier López, a Ràdio Ciutat Badalona. López va afirmar que la instal·lació d’unes escales mecàniques a Llefià no era una prioritat per al govern municipal, la qual cosa va generar inquietud al barri. De fet, el president de l’associació, Jordi Mesas, va afirmar en declaracions a Línia Nord que els veïns havien perdut la confiança en les promeses fetes per l’alcaldessa, Dolors Sabater.

MANTENEN EL COMPROMÍS
A finals d’agost l’alcaldessa es va comprometre a solucionar els problemes generats per les barreres arquitectòniques a la ciutat, en el marc d’un acte convocat per l’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià-Gran Sol, que va comptar amb la presència de membres de tots els grups municipals. L’acte tenia com a objectiu expressar de nou la demanda d’instal·lació d’unes escales o rampes mecàniques al carrer Juan Valera, que uneix el barri de Llefià amb la Salut. La batllessa es va comprometre a tirar endavant la proposta, la qual cosa va ser rebuda molt positivament pels veïns.

La setmana passada, però, les afirmacions de López van fer trontollar aquest clima de confiança i el regidor, també en declaracions a Línia Nord, ha volgut matisar les seves declaracions. “El que és prioritari és millorar l’accessibilitat al barri. A partir d’aquí els informes i el procés participatiu definiran si la millor manera de fer-ho és instal·lant les escales mecàniques”, ha assenyalat. De fet, López obre la porta a possibles alternatives, com la instal·lació de plataformes, d’u