Cartell que indica el tancament de la platja del Litoral. Foto: Ajuntament

El tancament de la platja del Litoral podria allargar-se fins al 2022. En un comunicat, l’Ajuntament de Sant Adrià apunta que s’està treballant amb el govern espanyol per poder descontaminar la zona i reobrir l’accés a la sorra abans de l’inici de la pròxima temporada d’estiu, a la primavera de l’any vinent “com a molt tard”.

L’executiu encapçalat per Filo Cañete s’ha reunit aquesta setmana amb representants del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic amb l’objectiu d’establir un full de ruta per a la recuperació de la platja afectada. En aquesta trobada es va posar sobre la taula la necessitat de prioritzar la descontaminació “urgent” de l’espai, abans de procedir a la dignificació del front litoral, un procés que inclourà actuacions com l’estabilització de platges, la millora de biodiversitat marina o la creació d’un passeig entre Sant Adrià i Badalona.

En aquest sentit, el govern espanyol ja s’ha posat en contacte amb el Consorci del Besòs i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per tal de definir exactament quin és l’abast dels treballs que s’han d’encetar per descontaminar la platja.

POLÈMICA A LA CATALANA
Precisament, la platja del Litoral va ser un dels temes que es van tractar en el Consell de Medi Ambient celebrat dilluns. En la reunió, que va comptar amb la presència de diverses entitats locals, es van presentar els estudis sobre la contaminació del sòl a l’Escola Catalunya i a la zona de la Catalana, un espai que ha estat notícia aquesta setmana després que diversos veïns alertessin de la represa d’unes obres en terreny possiblement contaminat.

Des del consistori confirmen que hi ha una llicència concedida per a la construcció d’habitatges i aparcaments, però apunten que les obres s’estan fent en terreny d’ús residencial on abans hi havia pisos o solars, de manera que no cal fer noves proves.