Una cobla de sardanes a la Plaça Trafalgar, dissabte passat. Mariona Sanz

La plaça Trafalgar de Badalona va centrar les activitats d’una nova proposta del programa Els Colors de la Tardor, que aquest cap de setmana va oferir als participants diverses activitats entre les quals destacava la trobada Fils del Món, on es van donar a conèixer els diferents punts de costura, teixits i vestits regionals d’arreu. A banda de saber com es confeccionen les peces de roba, els assistents van gaudir d’un taller de Tabal (percussió tradicional), conduït per Pedro Hidalgo, un dels membres de l’Asociación Cultural del Folklore i las Músicas Afri­canoides. D’altra banda, la Cobla Baix Llobregat i l’Ateneu Cultural de Llefià van oferir una ballada de sardanes.

Per tercer any consecutiu, un conjunt de veïns i veïnes, entitats, artistes, centres educatius i religiosos dels barris de La Salut i Llefià han fet possible una nova edició d’Els Colors de la Tardor. Aquesta és una iniciativa de caire social que aposta per una Badalona integradora i integrada, esforçant-se perquè tots els seus barris, cada vegada més variats i plurals, creixin en cohesió social, en respecte i convivència.

Els objectius dels Colors de la Tardor estan ben definits per part dels seus impulsors: fomentar la convivència a través de les festes populars i el diàleg treballant amb altres veïns i veïnes, siguin de l’edat i l’origen que siguin, afavorir la interacció entre tradicions i lluitar contra l’exclusió socioeconòmica i per la igualtat d’oportunitats. Tot el que avui són objectius, es preveu que evolucionin en trets identitaris de tots els barris de Badalona. Els Colors de la Tardor forma part del projecte “Teixint Cultures- Teixint Barri” del programa “Serra d’en Mena”, amb la col·laboració del Pla de Desenvolupament Comunitari de Salut i Llefià i amb el suport de l’Ajuntament de Ba­dalona.

Les properes activitats se ce­le­braran aquest dissabte 13 de novembre i se centraran en debatre els reptes de futur de la ciutat. D’aquesta manera, a partir de les 10:00 del matí tindrà lloc la xerrada ‘Avançant en un nou model de convivència: Badalona som tots’. La proposta consisteix en un debat d’Interculturalitat, on es parlarà d’a­quest tema des del respecte i l’ànim de cooperar entre veïns. A partir de les 11:30h tindrà lloc el Badaground, un acte jove on hi haurà actuacions, masterclass