Les entitats es van instal·lar a la plaça de la Vila. Mariona Sanz

El passat divendres 3 de desembre, les entitats badalonines relacionades van commemorar el Dia Internacional de la Discapacitat amb una sèrie d’actes a la Plaça de la Vila. Diverses actuacions musicals, una xocolatada i el passi de diversos curtmetratges i vídeos informatius i conscienciadors van ser algunes de les activitats que van donar-s’hi, fent de suport a les moltes entitats que dia a dia treballen per la causa i que hi van muntar una paradeta per donar a conèixer la seva feina, les funcions que fan i el tipus d’ajuda que poden oferir a les persones i famílies que ho necessitin.

Aspanin, AFAMMEBAN, Alvent, Associació en Pro dels Discapacitats Intel·lectuals, ASPACE, Badalona Capaç, Escoles d’Educació Especial Badalona (IMSP), Federació ECOM, GAM Joventut, Marenostrum, ONCE, Plataforma Deixem de Ser Invisibles i SIQUE fóren les participants a la jornada, que va tenir molt d’èxit de participació: el temps va respectar, i van rebre la visita de quatre escoles ordinàries. “Els discapacitats no són persones amb menys capacitats que la població ordinària, sinó amb capacitats diferents”, expliquen els responsables d’aquestes entitats. Totes tenen com a objectiu comú donar a conèixer aquestes capacitats i lluitar perquè es respectin els drets d’aquestes persones. A més, dónen suport a aquestes persones i a les seves famílies per tal de millorar en la mesura del possible la seva qualitat de vida.

Des d’aquestes entitats valoren que hi hagi un dia a l’any dedicat a aquesta causa, però reivindiquen que aquesta visibilitat a les persones amb capacitats diferents hi sigui cada dia, ja que les dificultats a les quals s’enfronten són diàries. A Badalona, ciutat de 220.000 habitants, un 2% són discapacitats.

La venda solidària de manualitats fetes per nens discapacitats i loteria de Nadal, un taller per aprendre el llenguatge dels signes o activitats plàstiques com l’estampació de xapes i samarretes van ser algunes de les eines que van tenir per ajudar la gent a entendre qüestions relacionades amb la discapacitat, com ara la millora de l’accessibilitat als serveis públics, la importància d’una educació inclusiva o la integració laboral. Tot sumat aporta grans beneficis socials, culturals i econòmics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram