Ni la “joventut” de l’equip ni les lesions de Franch, Norel i English – nombrat MVP de gener – van afectar a la moral de la Penya. El conjunt verd-i-negre va superposar-se a la seva particular mala sort amb una victòria contundent contra el Menorca Bàsquet per 72 a 87 punts. Jelinek, Pere Tomàs, Robinson, Hosley, McDonald i Trias van fer, tots plegats, un gran partit i, excepte Trias, cadascú va passar dels 14 punts. A més, Pepu va treure a lluir al planter donant-li minuts a Homs i fent debutar a Suárez, natural de Maó.

Els menorquins van sortir a guanyar el partit des del primer minut, volent aprofitar les baixes de la Penya per sortir de les darreres posicions de la classificació. Van arribar a ficar-se a 8 punts per sobre dels de Pepu en el primer quart. Aquella, però, va ser la màxima diferència a favor dels locals, ja que a partir d’allí el Joventut va plantejar a la defensa en zona, aconseguint un parcial de 3 a 12 i acabant el primer quart per davant.

Al segon quart els locals ja no van poder reaccionar davant l’exhibició dels badalonins. Un sensacional triple de Jelinek va permetre avançar-se al Joventut i acabar el segon quart amb 10 punts més. A la represa del partit, el Menorca Bàsquet va insistir en encistellar però la defensa de la Penya els ho impedí la majoria dels cops (els verd-i-negres van capturar 41 rebots en tot el partit). Mentrestant, els de Pepu mataven el partit amb un Jelinek i un Pere Tomás molt inspirats. Fou amb una espectacular esmaixada del jugador txec a l’últim quart quan la Penya es ficà a la màxima diferència del seu rival, 23 punts.

Amb aquesta victòria la Penya segueix dins de la zona de play-off i, el que és més important, recupera l’autoestima. Possiblement la suficient per jugar el partit de Copa de la propera setmana tractant al Barça de tu a tu.