Les motocicletes de la Guàrdia Urbana de Badalona fora de servei. Foto: SFP Badalona

El Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) de la Guàrdia Urbana de Badalona ha denunciat que la meitat dels vehicles del cos estan “fora de servei” des del setembre. En un comunicat, la secció exigeix al consistori una reacció ràpida per posar remei a aquest dèficit, que obliga molts agents a donar el servei “a peu”, fet que afecta la capacitat de resposta dels policies.

Segons apunta el sindicat, la delicada situació del parc mòbil de la Guàrdia Urbana hauria començat el passat setembre amb “l’impagament” per part del govern local de la reparació i el manteniment dels vehicles espatllats. Aquest dèficit s’hauria vist agreujat aquest mes amb la impossibilitat d’utilitzar una desena de vehicles més perquè tenen la inspecció tècnica (ITV) caducada des del novembre.

Pel que fa a les motocicletes, la situació és crítica perquè només es troben operatives quatre del total de 20 que disposa el cos. Des de la secció sindical recorden que aquest dèficit de vehicles també afecta la seguretat dels agents en un moment on l’alerta terrorista és de nivell quatre.