Alguns dels membres de l’AVV Progrés en una fotografia recent a la seu de l’entitat, al carrer General Weyler. AVV Progrés

Aquest mes de març fa un any que l’Associació de Veïns del Progrés va renovar la junta, després de la mort del llavors president, Antoni Magret. La seva mort va provocar un gran trasbals a l’entitat, ja que va ser un dels seus fundadors una persona que es va dedicar durant tot el seu temps lliure a treballar pel barri, segons explica l’actual junta. Va ser el mes de març del 2009 quan un total de deu persones, molt vinculades al barri i amb ganes de millorar-lo, es van constituir en assemblea per liderar un nou projecte. Margarida Muntaner, al capdavant, com a presidenta, Imma Ortiz com a Vicepresidenta, Josep Coroner com a tresorer i, finalment, José Rodríguez com a secretari encapçalen el capital humà de l’associació de veïns badalonina.

La presidenta, Margarida Muntaner, es mostra satisfeta perquè la majoria de reptes que els va obligar a constituir-se a mitjans dels 90 s’ha complert, tot i així “l’extensió del barri és considerable i per aquest motiu any rere any en neixen de nous que s’han d’anar afrontant”. El nou CAP Progrés Raval ha estat una de les lluites a i no ha estat fins el 2010 que s’ha vist culminat i amb èxit.

Una altra de les qüestions molt reclamades pels veïns del Progrés ha estat la remodelació de la seva artèria principal, el Carrer Guifré, que, tal com i us explicàvem en l’edició passada d’aquest setmanari, s’iniciarà aquest mes de març i remodelarà per complet aquest vial entre República Argentina i Ponent. Les obres, recordem, reformaran voreres, que guanyaran en amplada – tindran 3 metres – i es millorarà l’enllumenat, a banda del clavagueram.

Aquest proper 31 de març l’associació ha convocat l’assemblea anual en la qual està previst que es faci balanç de la multitud d’actes que ha realitzat. “La pèrdua d’Antoni Magret ha estat molt dura per nosaltres, ell era l’ànima i ens vam arribar a plantejar a deixar l’entitat”, explica la nova presidenta. Muntaner també destaca que durant aquest any arran dels canvis de la junta ha estat un any d’habituament. Tot i així, l’entitat ha participat en tots els actes de ciutat, en la mateixa inauguració de l’ambulatori, ha treballat per la organització de sortides culturals – el proper dissabte n’han montat una per anar a Tarragona, en la creació d’un grup de guitarra, un altre de teatre i en la creació de classes de Patchwork, que estan esdevenint un èxit de participació.