L’Ajuntament de Badalona va desallotjar, dijous passat, uns ocupes que llogaven les habitacions d’un pis del barri de la Salut. L’immoble ubicat al carrer de Pablo Iglesias era propietat d’una entitat financera que, a demanda de l’ajuntament, ha fet tots els tràmits necessaris per desallotjar els inquilins.

El passat mes de juliol tècnics del Departament de Disciplina Urbanística i de la Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana van inspeccionar el pis després d’haver rebut nombroses queixes dels veïns per les molèsties que s’estaven produint a causa de la seva situació de sobreocupació. L’habitatge estava ocupat per ciutadans del Magreb, que a la vegada llogaven habitacions a d’altres persones. L’entitat bancària, propietària de l’immoble, ha col·laborat amb l’ajuntament per regularitzar la situació.

Xavier García-Albiol, alcalde de Badalona, assegura que han notat en els darrers mesos un increment de veïns que presenten els seus problemes a l’ajuntament perquè els ajudin a resoldre’ls. La brigada municipal va col·locar a la porta de l’habitatge una planxa metàl·lica amb l’objectiu d’impedir noves ocupacions fins que l’entitat financera el llogui o el vengui. Fa unes setmanes l’ajuntament va fer precintar tres habitatges a diferents zones de Badalona, que s’utilitzaven com a pis pastera.