Les proves de selecció de les 26 places vacants a la Guàrdia Urbana de Badalona han estat “ajornades temporalment” a causa de l’actual situació epidemiològica per la pandèmia del coronavirus. Aquesta decisió que va confirmar el consistori en un comunicat implica que el cos policial no tindrà una nova promoció d’agents almenys fins a l’estiu del 2022.

Segons apuntava l’Ajuntament en el comunicat, l’ajornament de la convocatòria respon a la voluntat d’evitar esdeveniments amb “gran assistència de personal” i la intenció és que les proves es puguin reprendre amb “totes les garanties” quan les condicions sanitàries siguin més favorables. Aquest argument, però, no ha acabat de convèncer a l’oposició, que han acusat l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol de “manca de previsió” i “mala gestió” per no haver començat la formació abans.

“Tots els municipis han realitzat els processos selectius de nous agents de la seva policia local, per tal que comencessin a l’escola de policia aquest mes de gener. La deixadesa i mala gestió del govern del PP ha fet que la selecció de nous agents no s’hagi realitzat a temps”, assenyalava el grup municipal del PSC en un comunicat on responsabilitza el consistori de deixar perdre una promoció sencera d’agents. En la mateixa línia també es va pronunciar el regidor de JxCat, David Torrents, que lamentava l’ajornament i alertava en declaracions a Badalona Comunicació que la “manca de diligència” en la gestió de la situació farà que les imminents jubilacions no se substitueixin, deixant llastada la plantilla.