La sala d’actes del Consorci Badalona Sud va acollir una reunió amb el conseller. Ajuntament

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha visitat la ciutat per a conèixer de primera mà els projectes socials que es desenvolupen a la zona sud de la ciutat. El conseller va garantir que la Generalitat continuarà apostant per l’ens social i en aquest sentit va garantir els prop de 340.000 euros que va aportar l’any passat. Cleries ha visitat en primer lloc l’espai Cibercaixa que hi ha al barri de Sant Roc, un dels projectes més reconeguts impulsats pel Consorci Badalona Sud, ja que és el fruit de la col•laboració entre aquest organisme públic i l’Obra Social “la Caixa” i, a més, té com a objectiu treballar per combatre la fractura digital en sectors socials amb més dificultats per a accedir a les noves tecnologies.

Després de la visita a aquest espai, el conseller, que ha estat acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Barcelona, Carme Canela, del primer tinent d’alcalde i regidor del districte, Ferran Falcó, i del gerent del Consorci, Miquel Dosta, s’ha reunit amb l’equip de treball de l’organisme i representants de diferents entitats que participen en l’impuls de diversos projectes socials a la zona com són la Fundació Carles Blanch, Associació Casal La Formiga, Fundació Salut i Comunitat, Fundació Casal d’Infants, Entorn, Fundació Fias, Progess, i la Fundació Obra Social “la Caixa”.

Durant la trobada, s’han analitzat diversos d’aquests projectes, i s’han plantejat les accions de futur que cal impulsar de manera més urgent.

El conseller Cleries ha manifestat que “ara és una època on les administracions han de sumar i buscar totes les possibilitats de cooperació i col•laboració en tots els sectors i més encara en l’àmbit social, del treball per la infància, del treball associatiu” per tirar endavant projectes com els del Consorci.

El primer tinent d’alcalde i regidor del districte, el convergent Ferran Falcó, ha agraït la visita del conseller pel suport que implica a la tasca que el Consorci i les entitats estan desenvolupant a la zona. Falcó ha manifestat que el Consorci Badalona Sud entra ara en una “nova etapa” que segons el regidor consistirà amb una millora de la gestió “fent que hi entri iniciativa privada de caràcter social per intentar continuar fent la mateixa prestació de serveis sobretot en l’educació dels nens i les nenes del barri perquè tinguin activitats extraescolars, i reforç escolar.