integramenet

Imatge de la gala d’aniversari d’Integramenet. Foto: Twitter (@edsala62)

La fundació privada Integramenet està de celebració. Ja fa vint anys que treballa per l’acollida, l’orientació i la integració de persones amb risc d’exclusió social. Per celebrar la fita, el teatre Sagarra va acollir dimarts una gala festiva. “Estem molt contentes de com va anar la nit, que el Sagarra es vegi tan ple no és fàcil i, pels comentaris de la gent, la gala va agradar molt”, diu Neus Calleja, gerent de la fundació.

Així, més de 200 persones van assistir a un acte que va servir per donar a conèixer la tasca d’Integramenet. “Vam voler que les persones que atenem expliquessin elles mateixes com se senten, i què ha fet la fundació per millorar la seva vida. Era la manera de presentar la nostra feina a través de les persones, i no dels números”, assegura la gerent d’Integramenet.

Algunes de les necessitats que les persones en risc d’exclusió tenien fa vint anys, quan va néixer la fundació, no han variat gens. “Respecte a les persones nouvingudes, la majoria en situació d’irregularitat administrativa, les necessitats no han canviat. Amb la llei d’estrangeria, la regularització és ara igual de complicada que fa vint anys”, adverteix Calleja. Així, com que la clau és l’obtenció d’una feina, bona part dels esforços de la fundació consisteixen a oferir formacions en ocupació.

Per poder continuar amb la tasca d’acollida i integració durant vint anys més, la gerent de la fundació assegura que calen més recursos. “Les entitats, com tot el tercer sector, si no tenim ajudes, no tirem endavant”, reconeix Calleja.