Guàrdia Urbana Badalona

Vehicle de la Guàrdia Urbana de Badalona. Foto: Sindicat Sipfepol

L’Ajuntament va saber a principis de setembre que la Fiscalia Provincial manté oberta una investigació contra l’exalcalde Albiol. El motiu, el pagament de les hores extraordinàries de la Guàrdia Urbana a l’estiu de l’any passat, segons ha explicat el regidor de Seguretat, Christian Carneado, a Línia Nord.

Segons el criteri de la interventora municipal, no es poden fer hores extraordinàries en període vacacional. Ara bé, la manca d’uns 70 agents fa que cada estiu molts policies hagin de dur a terme hores extres.

Quan després de l’estiu de l’any passat la interventora li va traslladar al govern municipal que bloquejava el pagament de les hores extra realitzades en període vacacional dels agents, Albiol va decidir actuar en contra de la interventora i va aixecar el bloqueig del pagament.

És per això que la Fiscalia obre diligències contra Albiol, per dirimir si va incórrer en un delicte de prevaricació i malversació de diners públics.

Enguany, el mateix problema

Amb aquests antecedents arribem al setembre d’enguany, quan el consistori actual es troba amb el mateix problema que Albiol l’any 2021, però decideix actuar diferent: “Hem demanat a la Generalitat que decideixi si es pot fer hores extra en període vacacional i en dos o tres mesos emetrà un informe vinculant al respecte”, explica el regidor de Seguretat, Christian Carneado.

Si l’informe és favorable al consistori, es procedirà al pagament. Però si l’informe avala la postura de la interventora, “el consistori buscarà fórmules alternatives amb el retorn econòmic o a través de l’opció de donar dies de festa a canvi dels dies treballats”, diu Carneado. En tot cas, els agents que van fer hores extra mentre estaven de vacances hauran d’esperar dos o tres mesos més per cobrar-les.

Pel que fa a les hores extraordinàries que no es van dur a terme en període de vacances, el regidor Carneado assegura que seran pagades en “una o dues setmanes”. Per la seva banda, la secció badalonina del sindicat Sipfepol explica en un comunicat que “el bloqueig del pagament tensa una plantilla ja de per si cremada per les immenses jornades de treball”.

Reunió d’urgència amb l’alcalde

El sindicat Sipfepol informa en el mateix comunicat que ha demanat una reunió d’urgència amb l’alcalde Rubén Guijarro “per saber la seva posició al respecte”. Segons ha pogut saber Línia Nord a través de fonts municipals, l’alcalde es reunirà avui mateix o demà amb tots els agents del cos de la Guàrdia Urbana de Badalona, “per transmetre tranquil·litat al cos i amb la intenció de ser tan transparents com sigui possible”. És molt probable que es tracti de més d’una reunió, per tal de respectar el torn de feina dels agents i poder parlar amb la totalitat del cos en les pròximes hores.