FAVB nit reconeixements

Les AVV Centre i Bufalà recullen el guardó. Foto: Twitter (@CONFAVC)

La Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) va celebrar dissabte passat la Nit dels reconeixements, un acte d’agraïment i distinció de les bones pràctiques veïnals i periodístiques. “L’objectiu és destacar el compromís i la consciència de ciutat de persones i entitats”, subratlla el president de la FAVB, Julio Molina. Unes 150 persones es van apropar a la masia Cal Simó, seu de l’acte.

Els reconeixements periodístics van recaure en Carles Tornero i Enric Juliana. Pel que fa a les entitats, es va distingir la tasca de les associacions veïnals del Centre i de Bufalà. La primera, per la feina feta en projectes com el reforç escolar i la seva biblioteca autogestionada; i la segona, per haver promogut el relleu generacional amb la incorporació de joves i dones. A banda, la Nit dels reconeixements va distingir l’associació Dones de Llefià (pel projecte ‘Camí Lila’), la Fundació La Salut Alta (per la seva tasca amb famílies vulnerables), i la Plataforma 25N, per la seva capacitat per bastir un projecte comú basat en les sinergies entre entitats.

A l’acte hi va assistir el president de la Confederació Estatal d’Associacions Veïnals (CEAV), Manuel Labury. La seva presència era important perquè Badalona acollirà totes les entitats veïnals espanyoles com a seu de l’assemblea anual de la CEAV l’any vinent. “Ja estem treballant conjuntament l’organització de l’assemblea”, assegura el president de la FAVB, Julio Molina.

Oportunitat per reivindicar solucions

En resum, l’acte va tenir “un marcat caràcter reivindicatiu”, assegura Molina. Els representants veïnals van aprofitar l’assistència del primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès, per fer-li arribar les reclamacions més importants, com ara la modernització de l’administració local. “S’ha de pensar en gran, i somniar amb una Badalona millor, però abans cal solucionar problemes molt greus que travessen la ciutat”, diu Molina, en referència a la falta d’estabilitat política al consistori i a l’estat general dels equipaments de la ciutat. “Oferim consens a tots els polítics, però no per ser la crossa de ningú, sinó perquè ens interessa la ciutat, i no quins partits la governin”, explica Molina.