L’entitat va escollir l’antic escorxador per arrencar el curs. Foto: FAVB

La Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) va donar el tret de sortida al curs el passat divendres 2 de setembre. Ho va fer amb una roda de premsa a l’antic escorxador de la ciutat. Allà, fa 20 anys que es va instalar un cartell que anunciava el projecte de la línia 13 de metro. Una línia que havia d’anar de Pompeu Fabra a Can Ruti. Així, la FAVB aprofitava l’escenari per escenificar una de les seves reivindicacions, una millor connexió de metro a Badalona. “Sembla més fàcil que el metro arribi a Castelldefels que no que l’L1 es perllongui cap a Badalona”, assegura el president de la FAVB, Julio Molina.

Tanmateix, per a Molina el problema més greu que arrossega la ciutat és la inestabilitat política: “Després de cinc alcaldes en cinc anys i dues mocions de censura, el que veiem és que la ciutat és inestable i perd pes polític”. L’eina que hauria de servir per crear “amplis consensos entre la ciutadania i els polítics locals” és el Consell de Ciutat. Aquest òrgan de participació s’ha de dur a terme anualment, però ara ja en fa 11 que no es convoca: “Hi ha el compromís del consistori per fer el Consell abans que no acabi l’any”, assegura Molina.

Serà al Consell on s’hauran de tractar el que des de la FAVB consideren els temes més urgents de ciutat. Aquests són, d’una banda, la millora de l’administració local i la creació d’un pla d’equipaments que asseguri el bon funcionament dels serveis municipals. D’altra banda, la FAVB també demana l’escomesa de les grans inversions com ara el soterrament de l’autopista.