L’espai ha estat rehabilitat per poder millorar el servei de la planta de recollida d’escombraries.

Les obres de renovació de la deixalleria del Gorg han arribat a la seva fi. Des del dilluns 24 d’octubre torna a ser un espai en ús. Les instal·lacions estan situades al carrer de Guifré, cantonada amb el carrer de Juli Galve Brusson.

S’ha renovat l’espai i s’han rehabilitat els rètols indicadors de residus i els elements de protecció i senyalització amb l’objectiu de millorar el servei. En aquesta instal·lació, tancada des del passat 1 de juny, s’han realitzat una sèrie de remodelacions amb l’objectiu de millorar el servei i adaptar aquest espai a les normatives vigents. La recent renovació de la deixalleria del Gorg ha permès rehabilitar els rètols indicadors de residus i els elements de protecció i senyalització.

La deixalleria del Gorg té una mitjana de 16.000 usuaris per any (42% particulars i 58% comercials) i una recollida de residus que la converteix en la tercera deixalleria més important en l’àmbit metropolità amb 6,6 tones de brossa a l’any.

Els tipus de residus que es recullen a les deixalleries fixes com la del Gorg són els que es generen en l’àmbit domèstic. Es tracta d’un servei gratuït. Pel que fa als residus d’origen comercial, aquests estan subjectes a un preu públic que serveix per finançar-ne la seva gestió i recuperació. Pel que respecta a les runes procedents d’obres particulars el servei és gratuït fins a un pes de 500 Kg.

MÉS SEGURETAT

Les obres han servit per modernitzar unes instal·lacions que havien patit el desgast del temps. En la nova zona d’abocament de residus s’ha fet una millora de l’espai de protecció dels residus perillosos. Els tipus de residus que es recullen a les deixalleries fixes com la del Gorg provenen de domicilis que han renovat mobiliari o electrodomèstics.

DEIXALLES EDUCATIVES

La renovada deixalleria s’ha convertit en un espai de conscienciació sobre reciclatge i els processos

que segueixen els objectes que ocupen l’espai en els abocadors. La planta de recollida de Gorg tindrà des d’ara una vessant educativa i podrà ser visitada per grups escolars amb l’objectiu de fomentar el coneixement del reciclatge dels residus urbans.

PROTECCIÓ

D’altra banda, s’ha aixecat una paret que envolta el recinte com a mesura per dificultar l’intrusisme que pateixen aquest tipus d’instal·lacions. En l’espai renovat hi haurà vigilància i control per evitar que l’abocament de materials es faci de manera descontrolada i que hi hagi qualsevol mena de robatori de materials per a la seva posterior venta al mercat negre de materials com el coure.

A banda de la renovada deixalleria del Gorg, Badalona compta amb un altre punt de recollida de brossa al Polígon Industrial de Pomar, a l’avinguda de la Cerdanya. Pel que fa a les deixalleries mòbils, es tracta d’un servei gratuït que ofereix l’Ajuntament de Badalona amb dos camions adaptats especialment perquè els ciutadans puguin dipositar-hi les deixalles de mida reduïda que no s’han de barrejar amb la brossa que es genera en les llars diàriament.

Les unitats mòbils de deixalles se situen cada dia en punts diferents de la ciutat durant el matí. L’horari de funcionament de la deixalleria del Gorg és de dilluns a divendres de 8.30 a 14 hores i de 14.30 a 20 hores. Durant els caps de setmana i festius aquesta instal·lació romandrà tancada.