Un moment del Ple municipal de dilluns. Foto: Twitter (@SAB_ERC)

L’elaboració d’un estudi i un mapa de la contaminació del sòl i la reobertura del pavelló Ricart són els dos grans compromisos que es van aprovar al Ple de dilluns.

Les plataformes AireNet, la Marea Verde i STOP Crematori van impulsar una moció per descontaminar el sòl, que va ser presentada per ERC, En Comú, MES i Cs i, finalment, es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, excepte el PSC, que es va abstenir.

Tal com explica a Línia Nord la presidenta d’AireNet, Silvina Frucella, amb aquesta moció el consistori s’ha de comprometre a informar i fer estudis sobre la contaminació del sòl. En aquest sentit, destaca la importància de fer un mapa de contaminació comptant amb la col·laboració de les entitats veïnals. A més, el text fa èmfasi en els barris de la Catalana i la Mina, en què s’ha detectat un nivell elevat de contaminació, com ja va passar amb La Rambleta.

D’altra banda, ERC va presentar una moció que proposava la reobertura i la gestió municipal del pavelló Ricart. Tots els grups municipals hi van votar a favor, excepte Cs, que es va abstenir únicament en el punt que demanava la gestió pública de l’equipament. Concretament, el text presentat pels republicans reclamava “un estudi de les vies legals per assegurar-ne la gestió directa”.

Cal tenir en compte que, des de l’any 2015, la piscina i la sala de fitness estan tancades al públic, mentre que les pistes poliesportives es fan servir puntualment per part d’algunes entitats o en alguns esdeveniments determinats.