Marc Alomà comparteix bufet a Badalona i és expert en dret civil. Arxiu

L’advocat badaloní Marc Alomà i Suñol (1968) és des d’aquesta setmana el nou Delegat de l’I·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona a la nostra ciutat. Concretament, va ser nomenat en la Junta del col·legi del passat 31 de gener i ho fa en substitució de Jordi Ballesteros. Alomà es considera “continuista” de l’anterior delegat i s’ha proposat com a primer objectiu que el nou govern de la Generalitat marqui al calendari una data definitiva pels nous jutjats de Badalona. El nou edifici de 16.000 metres quadrats i previst pel 2013 estarà situat a la cantonada entre els carrers de Santa Bàrbara i Ventura Gassol, al lateral de l’autopista, al barri de Coll i Pujol i compartirà solar amb el futur Corte inglés. Tot i així, la setmana passada la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal va recordar la setmana passada que la “difícil” situació financera de la Generalitat obligaria aturar alguns projectes, tot i que no va concretar quins. Amb tot, Alomà té previst reunir-se en les properes setmanes amb el Departament de Justícia per exposar-li la “urgència” en què una ciutat com Badalona necessita un edifici judicial modern i que unifiqui els seus serveis: “les víctimes s’han de creuar amb els seus agressors als passadissos, els Mossos d’Esquadra han de doblar agents perquè hi ha actualment Badalona té 3 seus judicials i el personal es queixa que no té suficient espai per desenvolupar la seva feina diàriament”, relata Alomà. El nou delegat també té previst convidar a Badalona al Degà del Col·legi, Pedro Yúfera, perquè conegui de prop la problemàtica d’infraestructures que té la ciutat.

APROPAR EL COL·LEGI

A banda dels jutjats, una de les primeres intencions que té el nou delegat és apropar la institució no només a la ciutadania, agents socials com la Federació d’Empresaris, sindicats, entitats, etc. Sinó als prop de 300 advocats col·legiats que hi ha a Badalona. En aquest sentit, Alomà voldria impulsar cursos de formació i reciclatge professional impartits a la nostra ciutat. De fet, la crisi està obligant al col·lectiu a reciclar-se en temes relacionats amb la crisi econòmica com les regulacions hipotecàries, els concursos de creditors o els expedients de regulació.

Alomà comparteix bufet professional dedicat al dret civil a l’Avinguda de Francesc Layret i, actualment, assisteix a les tertúlies de Ràdio Ciutat de Badalona. A més, assegura ser un apassionat del Joventut de Badalona.