La comunitat sikh de Badalona, formada per un miler de persones, està duent a terme una campanya informativa per donar a conèixer la seva religió i manera d’entendre la vida a la ciutadania.

Si el passat 12 de juny van realitzat un acte amb els cossos de seguretat de la ciutat a la comissaria dels Mossos de Badalona, ara la comunitat està negociant amb l’Ajuntament poder oferir presentacions del sikhisme als centres cívics de la ciutat a partir del mes de setembre.

Segons explica a Línia Badalona Gagan Deep Singh, president de la comunitat sikh de Badalona, “la gent es pensa que som musulmans o talibans i nosaltres no tenim res a veure”. I és que el seu aspecte, amb barba i turbant, pot confondre. “Nosaltres no ens tallem els cabells perquè és una qüestió de respectar la naturalesa i no fer cap modificació de com ens van crear”, comenta el president.

Es tracta d’una religió monoteista provinent de l’Índia. “Som vegetarians, no prenem drogues, ni bevem alcohol, ni fumem”, expliquen. A Badalona, la comunitat es troba al carrer Ramon Llull 5 on hi tenen la Gudwara Sahib, el que equivaldria a l’església en la religió catòlica. “Aquí tothom és benvingut, no importa la seva religió, nacionalitat o gènere. Sempre hi ha menjar per a tothom perquè ser pobre o no tenir feina no vol dir haver de passar gana”, afirmen.

WhatsAppEmailTwitter