Alumnes de l’escola Josep Carner, utilitzen els contenidors de reciclatge. Redacció

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, L’Ajuntament de Badalona ha presentat una guia amb bones pràctiques per ambientalitzar les compres a les escoles de la ciutat. El document “Guia pràctica de compra verda escolar. Bones pràctiques a les escoles de Badalona” té com a objectiu donar eines i recursos als centres educatius per a dur a terme compres responsables amb el medi, reduint la generació de residus i l’impacte ambiental que poden generar el material escolar, els equips informàtics i els serveis de manteniment, neteja i menjador escolar.

El projecte sorgeix d’una idea de l’empresa Ecoinstitut Barcelona i l’l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat, els quals desenvolupen un programa de compra verda que l’Ajuntament porta a terme des del 2003. En aquest projecte hi han participat activament sis centres educatius de Badalona, que formen part del programa “Escoles Verdes” de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de les escoles Josep Carner, Joan Miró, Artur Martorell, Llibertat, i els instituts La Pineda i Badalona VII. Tots ells coneixeran les alternatives de productes ambientalment més correctes i aprendran quins són els criteris ambientals a l’hora de la compra de productes, afavorir la reutilització i la minimització de productes innecessaris. La regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, ha destacat que la guia “ens permet fer un pas més enllà en el compromís que té l’Ajuntament amb la potenciació de la compra verda i en general amb la reducció de l’impacte ambiental de les diferents activitats que duem a terme”. La Guia ja s’ha distribuït a tots els centres educatius de Badalona i es pot consultar a través del web municipal.

Per tal de donar a conèixer la Guia pràctica de compra verda escolar entre tots els centres educatius de Catalunya, el document ha estat inclòs en l’últim butlletí electrònic del programa “Escoles Verdes”. D’altra banda, la Comissió Europea ha inclòs aquest projecte com a exemple de compra verda pública, fent-ne una fitxa de consulta a la seva web.

WhatsApp