La diagnosi es va presentar a l’edifici El Viver. D.G.

L’assignatura pendent de Badalona en el terreny de la mobilitat és l’ús de la bicicleta, ja que només un 1% dels badalonins es desplaça mitjançant aquest vehicle. Així ho confirma la diagnosi del Pla de Mobilitat que ha presentat l’Ajuntament de Badalona. La xarxa de carril bici, segons la diagnosi, és de 20 quilòmetres, i està previst ampliar-la fins a 38. Les prioritats del consistori en matèria de mobilitat són fomentar l’ús de la bicicleta, millorar el transport públic i facilitar els desplaçaments a peu . Tres formes de moure’s que contribuirien a reduir els efectes de la contaminació atmosfèrica, una de les principals preocupacions de la regidoria de Medi Ambient i Mobilitat.

Segons l’ajuntament, els barris que presenten més dificultats per als vianants són Dalt de la Vila, Sant Crist i Montigalà, i no descarta habilitar escales mecàniques en alguns carrers. El seu elevat cost, però, ha propiciat que s’hagi optat per altres solucions més econòmiques.

Un cop presentada aquesta diagnosi, es compararan els seus resultats amb la percepció dels veïns mitjançant una enquesta penjada al web de l’ajuntament. Després s’organitzaran uns tallers i finalment començarà la fase de propostes.