Un dels assajos de la Banda Simfònica. Banda Simfònica de Badalona

La Banda Simfònica de Badalona va oferir el passat dissabte un concert per a la tradicional celebració de Santa Cecília, patrona dels músics, amb el qual va tancar els actes de celebració del seu 10è aniversari. El Teatre Blas Infante va ser la seu d’aquest acte.

L’actuació, dirigida per Manel Barea, va presentar un programa força variat, tenint com a plat fort la re-estrena de Baetulo, de Miquel Arrué, una obra que va ser encarregada amb motiu de la Capitalitat Cultural Catalana de Badalona. També es van poder sentir temes més clàssics, com el Concert N.1 de Weber per clarinet i banda interpretat pel solista Daniel Vallejo Rives, així com L’Arlesienne Suite N.2 de G. Bizet i el reconegut Danzón N.2 de Márquez, amb un marcat ritme veneçolà.

La Banda Simfònica de Badalona, que va néixer com a Banda de Música de l’A.VV. de Sant Crist de Can Cabanyes a finals dels anys 80 i que estava formada per músics de totes les edats, va passar per diversos directors abans que el mestre Manel Barea, professor de vent metall del Conservatori de Badalona, en prengués la direcció al juliol de l’any 2000. Va ser llavors que es va transformar en una eina cultural al servei de la ciutat, pensada per facilitar a tothom l’accés a la música simfònica ja que va centrar-se en la faceta concertística. És una entitat sense ànim de lucre fortament vinculada al Conservatori Professional de Música de Badalona, tot i que totalment autònoma des del punt de vista de la seva gestió. Així va néixer la Banda Simfònica de Badalona, que amb aquest tradicional concert va posar el punt i final a la commemoració del seu desè aniversari.

Aquest any ha sigut d’allò més satisfactori per a la Banda, ja que el passat mes d’abril va guanyar el primer premi en el LXIII Certamen Nacional de Bandes “Ciutat de Cullera”, un dels més importants a nivell nacional juntament amb el de València i d’Altea; així com la menció especial del jurat d’aquest certamen. Això constitueix tota una fita per a una banda catalana. A més, durant aquest 2010 la Banda Simfònica de Badalona ha estrenat diverses obres encàrrec, com ara el concert amb els cors de Clavé i la federació d’entitats corals que correspon a la Capital de la Cultura Catalana 2010.