Tots els partits en contra de les retallades als mitjans de comunicació municipals

El pressupost per l’Ajuntament de Badalona que el Partit Popular d’Albiol va presentar la setmana passada no acaba de fer el pes als altres grups municipals.

Els socialistes, a hores d’ara, segueixen estudiant-lo per poder donar una resposta coherent al llarg del proper ple municipal. Ja han avançat que “són uns pressupostos que dificilment podrem acceptar”.

Esquerra ha assenyalat que es tracta de “maquillatge i mentida”. En aquest sentit, el seu president, Miquel Estruch ha criticat la falta de participació en la seva creació i ha afegit que “molt probablement no tinguin la percepció de necessitar cap consens per aprovar-los perquè tenen la certesa que podran fer-ho amb el suport de Convergència i Unió”.

Iniciativa comenta que és “un pressupost començat pel final”. Sagués, el seu líder creu que “a partir del número final que volien que sortís, han retallat per aqui i per allà, sense comentar el què, el perquè ni el com”.

Per la seva banda, però, la federació dirigida per Ferran Falcó ha sentat les bases de la negociació pressupostària al no estar d’acord amb certs punts dels que es van fer públics els populars. Els convergents han presentat aquesta setmana un document amb un total de 18 propostes que si se seguissin fil per randa, suposarien un increment d’1,7 milions d’euros del pressupost i a més, passarien del 5,9 per cent d’ajust que presenta el govern de Badalona, al 4,8 per cent.

EL DOCUMENT

La proposta que Convergència i Unió va presentar aquest dilluns passat, mira clarament pel benestar dels badalonins i perquè es mantingui el nivell i la qualitat dels serveis basics. Aposten per mantenir les mateixes xifres del 2011 per totes aquelles accions que enguany, segons els pressupostos que va presentar el PP, pateixen una retallada d’entre el 19 i el 35 per cent.

L’equip de Falcó considera que s’ha de mantenir el pressupost del Consorci Badalona Sud (amb retallades del 20%), el dels Plans educatius d’entorn (-27,14%), els de suport a entitats socials i d’acollida (-20%), també el pressupost a les entitats esportives de la ciutat (-35,46%), les culturals (-30%) i les entitats de caire comercial (retallades fins un (29,29%).

A més a més, la proposta convergent també creu convenientmantenir les mateixes aportacions que l’any 2011 pel que fa a les subvencions de l’IBI, tant a famílies nombroses com monoparentals (-30%) i les aportacions al servei adaptat de taxi per a persones amb dificultats de mobilitat (-20%).

En aquesta mateixa línia, el grup municipal planteja que també es mantinguin les prestacions econòmiques que, a través dels Serveis Socials, es destinen a persones amb situació de risc.

En un altre nivell de reducció, menor, els convergents proposen que s’igualin les xifres del 2011 pel Consorci de Normalització Lingüística