Els alumnes de l’Institut Gaudí, a la nova seu de Montigalà. Arxiu

L’Institut Gaudí de la Construcció de Badalona està elaborant un pla que proposarà al llarg de les properes setmanes als Ajuntaments de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià de Besòs per donar una sortida laboral als “ni-nis”. Tot i que la proposta encara no està del tot acordada, segons ha pogut saber Línia Badalona, el centre de formació pretén oferir cursos subvencionats a joves que ni estudien ni treballen. A canvi, segons proposaran les administracions municipals, hauran d’oferir un contracte laboral temporal per la rehabilitació de façanes o reformes d’edificis públics. De fet, precisament, aquesta és la sortida per la qual aposta l’Institut Gaudí, tal i com ha explicat el seu cap d’estudis, Jaume Canadés: la rehabilitació. Segons Canadés, la mala conjuntura eco­nòmica actual lligada a l’explosió i, posterior paràlisi, de la bombolla immobiliària obliga a tot el sector a reinventar-se. I és que, segons explica, el futur no passa tan per l’obra nova sinó per les reformes integrals a la llar o en edificis.

A PLE RENDIMENT

La recent inaugurada seu de l’Institut Gaudí de la Construcció al barri de Montigalà de Badalona, el passat 6 d’octubre, amb més de 4.000 metres quadrats ja funciona, pràcticament a ple rendiment. El nou edifici disposa de 17 aules i tallers que serviran per impartir cursos per a aturats i per a professionals que necessiten continuar la seva formació. També s’hi duen a terme tallers específics destinats a treballs de paleta, enrajolats, guix, pintura i formació especialitzada en l’àmbit de la maquinària de la construcció. L’any passat el centre va acollir més de 3.000 alumnes en 160 cursos de formació diferents. Aquest any, amb el nou edifici, i amb un nombre creixent d’aturats que volen continuar formant-se esperen sumar un 60% més d’estudiants.

Aquest mes d’octubre ha tornat a pujar l’atur a Badalona i se situa a les 20.760 persones. L’increment ha estat moderat, ja que, respecte al mes de setembre, hi ha una cinquantena de persones més sense feina. L’augment de l’atur, però, ha estat més important en les poblacions veïnes, com Santa Coloma o Sant Adrià de Besòs. En concret, hi ha uns 200 colomencs més a l’atur respecte el mes passat, i pel que fa a Sant Adrià de Besòs, el nombre d’aturats ha pujat en unes 90 persones. Precisament, l’atur se situa a la preocupació número 1 dins la població i, per tant, és un dels mal de caps més urgents que les administracions públiques volen frenar. De fet, el passat 2 de novembre la Generalitat va anunciar un nou programa de formació per 5.000 dels 150.000 joves que ni estudien ni treballen perquè aprenguin un ofici a canvi d’un contracte de feina temporal de sis mesos. Un anunci, a les portes de les eleccions al Parlament, que l’oposició va criticar per electoralisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram