Pere de José i Hermens

Més de 500 veïns han votat en el procés participatiu. Foto: Ajuntament

Ja hi ha proposta de nom per la nova plaça de l’antiga Illa Farggi al barri de les Mallorquines: plaça de Pere de José i Hermens. Aquesta va ser l’opció més recolzada, amb 131 vots, en el procés participatiu que va finalitzar el 9 de desembre.

Pere de José i Hermens va ser el primer alcalde democràtic de Montgat, del 1979 fins al 1999. Durant el seu mandat, Pere de José va encapçalar la transformació urbanística del municipi, traslladant tota la indústria contaminant que ocupava la franja litoral del barri de les Mallorquines i liderant la lluita pel soterrament de la B20 i la recuperació de les platges de Montgat. A banda, va planificar el desenvolupament del Residencial Montgat i va gestionar la cessió de l’espai que actualment ocupa el Casal de Gent Gran. L’exalcalde va morir amb 89 anys a la residència de Sant Cebrià de Tiana, l’abril de 2020.

En total, a la votació per escollir el nom de la nova plaça es van comptabilitzar 598 vots, dels quals 523 van ser vàlids. Ara, la proposta validada per la comissió del nomenclàtor es mantindrà publicada durant vint dies hàbils al tauler d’edictes municipal perquè qui ho desitgi pugui presentar al·legacions. La resta de propostes entraran al catàleg per a futures designacions d’espais públics. Aquests noms són: 1 d’octubre, Joaquim Galceran, La Porcellana, Del Record, De la Igualtat, Montgat del Fum, i de Clara Campoamor.