Imatge de la sessió plenària celebrada dilluns. Foto: Línia Nord

La primera sessió plenària ordinària del nou mandat celebrada dilluns va centrar bona part del seus continguts en l’àmbit econòmic. Els comptes del 2014 de l’Ajuntament van ser aprovats definitivament amb els vots a favor del PSC i GE-ICV-EUiA, mentre que Som Gramenet i Ciutadans es van abstenir i el PP va votar-hi en contra.

El primet tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, va recordar que la Corporació va tancar l’any passat amb uns comptes positius. “Ha estat gràcies a les polítiques de contenció, a la millora dels ingressos tributaris i a l’augment dels ingressos corrents”, va recordar. Unes explicacions que no van convèncer el grup municipal del PP. El seu portaveu, David Zambrana, va justificar el vot negatiu del seu grup assegurant que l’Ajuntament té problemes de liquiditat. “Especialment greu és la situació de Gramepark”, va afegir. Per la seva banda, Serrano va admetre que el deute d’aquesta empresa municipal perjudica els comptes generals però va assegurar que el consistori acabarà l’any amb un endeutament per sota del 75%.

AUDITORIA MUNICIPAL
Pel que fa al principal grup de l’oposició, Som Gramenet, aquest es va abstenir en l’aprovació dels comptes. El regidor Aitor Blanc va aprofitar la seva intervenció per demanar la realització d’una auditoria del deute municipal. “No volem pagar la part il·legítima del deute i volem negociar amb les entitats financeres la part legítima”, va explicar. A més, Som Gramenet va demanar a l’equip de govern que publiqués la informació referent als comptes a la pàgina web municipal de forma entenedora per a tots els ciutadans del municipi.

D’altra banda, el grup municipal de Ciutadans també es va abstenir, argumentant que l’Ajuntament no té capacitat de finançament per si mateix. En canvi, el Grup d’Esquerres-ICV-EUiA va votar-hi a favor. La regidora Alexandra Sevilla va recordar que els comptes havien estat exposats els 23 dies reglamentaris sense que ningú fes cap al·legació.

CIUTAT D’ACOLLIDA
Mentre que la situació econòmica va generar discrepàncies entre els regidors, tots els grups municipals es van posar d’acord a l’hora d’aprovar una moció de suport a l’acollida de refugiats que són víctimes dels conflictes armats al Mediterrani, que de fet va ser presentada de forma conjunta per tots els partits. Entre altres coses, el text demana al govern espanyol que sol·liciti a la UE més recursos per a l’acollida i assistència dels refugiats, així com augmentar de 6 a 24 mesos el període d’acollida de les persones sol·licitants.

Per la seva banda, Som Gramenet va presentar dues esmenes a instàncies de l’associació Stop Mare Mortum. La primera demanava ampliar el concepte de refugiat a totes aquelles persones que marxen dels seus països d’origen per raons econòmiques o de gana, mentre que la segona sol·licitava que l’Ajuntament facilités l’empadronament de totes les persones que acreditin viure a Santa Coloma. Totes dues van ser desestimades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram