Moltes accions que duu a terme l’Ateneu es fan al carrer. Fundació Ateneu Sant Roc.

L’Ateneu de Sant Roc sortirà el carrer aquest divendres de cinc a set de la tarda. Es tracta d’una iniciativa creada el 2005 i que es realitza de forma periòdica cada tres setmanes i cada vegada és un èxit. Enguany surten al carrer Alfons XII on ja tenen un desplegament de 25 voluntaris que seran els encarregats de traslladar el carrer amb caixes, carretons i un equip de música la multitud d’activitats que organitza l’entitat a diari.

Per Salva Figuerola, director de la Fundació Ateneu de Sant Roc, aquesta és la única manera que tenen per donar-se a conèixer al barri i arreu de Badalona “conquerint el carrer” i mostrant la seva tasca per la cohesió social. Figuerola explica que aquest tipus de trobades arriben a aplegar 2 centenars de persones i que tenen tanta acceptació que són els mateixos veïns els que hi col•laboren i demanen que es faci més sovint.

Jocs infantils, contacontes, jocs tradicionals i de taula, treballs manuals… activitats per interrelacionar-se, créixer i, sobretot, fer xarxa, aquest són el tipus d’activitats que treuen el carrer però que a la vegada realitzen en aquest petit gran esplai, lloc de trobada de grans i petits i referents per molts quan surten a l’escola.

FINS A SANT ADRIÀ

El proper 15 d’abril l’Ateneu surt al carrer es desplaçarà fins a la plaça de la Vila de Sant Adrià. No és la primera vegada que ho fa i és que, precisament, l’entitat no només és molt ben rebuda al sud de Badalona sinó que treballa conjuntament amb l’entitat solidària adrianenca Eslora, amb qui col•labora en diferents projectes solidaris internacionals. La mateixa entitat fa un paral·lelisme entre el que és l’Ateneu al carrer amb les vies d’un tren: asseguren que per una banda és una denuncia davant d’una realitat que viu el barri per “deixadesa” per part de l’administració, però també i, per altra banda, és una constatació del fet que és possible la convivència entre persones de diferents cultures i que entre tots podem cuidar i participar com a voluntaris d’aquest projecte o qualsevol altre. De fet, l’Ateneu de Sant Roc fa una crida a la col•laboració ciutadana per aportar el seu “granet de sorra” i fer-la créixer en contra de les greus problemàtiques de desigualtat social que deriven en conflictes de convivència. Darrerament, la trajectòria de l’entitat ha estat reconeguda per la Fundació Lluís Carulla amb una donació de 4.000 euros. Segons dades de l’Ateneu de Sant Roc aquest any 2010 han tingut la col·laboració de 487 voluntaris, 18 més que l’any 2009.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram